fbpx

Indholdsfortegnelse

How to

Sådan sletter du dine Cookies fra en hjemmeside

Læsetid: 6-7 min.
Visninger: 1724
Marcus Volsted fra Bedre Klima

Blog om Cookies

Cookiesletning kan være forskelligt fra hjemmeside til hjemmeside, og derfor skrives der om hvordan dette primært kan gøres. Indlægget omhandler også hvordan du specifikt kan gøre det via vores hjemmeside Bedreklima.

Hvad er Cookies?

Cookies er med til at indsamle data om dig som bruger. Cookies er små datafiler, der hverken er ulovlige eller faglige. Cookies fylder stort set intet på din computer, og kan ikke på nogen måde beskadige din computer, tablet, eller mobil.

De bruges til at gemme informationer om dine præferencer, indkøbskurv, login-oplysninger og andre data, der kan være nyttige til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Cookies hjælper også med at holde styr på dine aktiviteter på hjemmesiden og kan bruges til at levere målrettet annoncering. Du kan normalt styre cookie-indstillingerne i din browser for at beslutte, hvilke cookies der skal gemmes og hvilke der skal slettes.

Cookies tjener altså flere formål som bl.a. sikrer en hjemmesides funktioner fungerer som de skal. Ydermere hjælper cookies med at indsamle relevant data til brug af statistikker og markedsføring, som hjælper en virksomhed med at optimere deres hjemmeside og ydelser.


Sådan kan du undgå de fleste cookies

Ønsker du at browse rund i fred for indsamling af data, så findes der flere browsere der tilbyder dig dette. Den nemmeste løsning er dog at gå i Inkognito mode på din nuværende browser.
På en Windows PC via Google Chrome, gøres dette ved at klikke SHIFT + CTRL + N.
På Mac er det ⌘ + Shift + n.

I denne artikel har vi lavet et lille skriv om hvordan du sletter cookies fra Bedreklima. Vi skriver også lidt om cookies i helhed og hvordan du som bruger kan føle dig tryg, samt forstå cookies mere.

Sådan sletter du typisk cookies fra en hver hjemmeside

Sletning af cookies gennem din browser er normalt tilstrækkeligt til at slette de fleste cookies, der er gemt på din enhed. Det fjerner førstepartscookies gemt af websteder, du besøger, samt tredjepartscookies gemt af reklamenetværk og andre tredjepartstjenesteudbydere.

Dog kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at slette cookies direkte gennem hjemmesider, især hvis hjemmesiden bruger en særlig type cookie, som ikke kan slettes i browserens indstillinger. Dette er dog normalt ikke nødvendigt, og det er normalt tilstrækkeligt at slette cookies gennem browseren.

Det er også en god idé at tjekke privatlivs- og databeskyttelsespolitikkerne på de websteder, du besøger, for at se, hvordan de bruger cookies, og hvordan du kan slette eller kontrollere dem. Hvis du er bekymret for privatlivets fred og sikkerhed, kan du også overveje at blokere tredjepartscookies og bruge  privat tilstand i din browser.

Via deres cookiepolitik skulle de gerne kunne trække dit samtykke til cookies tilbage. Hvis dette ikke er en mulighed skal der ifølge Datatilsynets lovgivning være kontaktoplysninger oplyst, som du kan kontakte og bede om sletning af din persondata.

 

Sletning af cookie via browser

Sletning af cookies afhænger af, hvilken browser du bruger. Generelt kan du slette cookies ved at følge disse trin:

  1. Åbn din browser og gå til indstillingerne eller indstillingerne for privatliv.
  2. Find fanen for privatliv eller sikkerhed.
  3. Klik på “Slet browserdata” eller “Slet historik”.
  4. Vælg “Cookies og andre websitedata” og evt. også “Billedcache” og “Andre browserdata”.
  5. Vælg en tidsperiode, f.eks. sidste time eller sidste dag, eller vælg “Alt” for at slette alle cookies.
  6. Klik på “Slet nu” eller “Slet data”.

 

* OBS *

Det er vigtigt at bemærke, at sletning af cookies kan føre til, at du mister information, der er gemt i cookien, såsom login-oplysninger eller indhold i indkøbskurven. Derfor bør du kun slette cookies, hvis du har en specifik grund til det, f.eks. for at beskytte dit privatliv eller for at løse et teknisk problem.

 

Sådan sletter du cookies på Bedreklima

På Bedreklima har vi gjort sletning af cookies let tilgængelig. Du skal blot gå til vores persondatapolitik, via linket her

1.) Gå til Persondatapolitik
bedreklima.dk/privatlivs-cookie-politik

2.) Scroll ned i bunden af siden
Her finder du en blå knap der sider ”træk dit samtykke tilbage”
cookiesamtykke

 

Når dette er gjort, så har du slettet cookies fra Bedreklima.

Skulle der opstå problemer med dette, bedes du kontakte os på kontakt@bedreklima.dk så hjælper vi dig med problemet.

 

Nødvendige cookies – hvad gør de?

Nødvendige cookies er en type cookies, der er afgørende for den korrekte funktion af en hjemmeside. De bruges til at gemme oplysninger om din session og til at huske dine indstillinger og præferencer, når du navigerer rundt på en hjemmeside.

Eksempler på nødvendige cookies omfatter oplysninger om indhold i indkøbskurv, login-oplysninger, sprogindstillinger og andre oplysninger, der er nødvendige for at gøre det muligt for hjemmesiden at fungere korrekt.

Nødvendige cookies gemmes normalt på din enhed, mens du besøger en hjemmeside, og slettes derefter, når du lukker browseren. De bruges ikke til at spore din aktivitet på internettet eller til at sende annoncer til dig.

Det er vigtigt at bemærke, at nogle hjemmesider kan have brug for nødvendige cookies for at fungere korrekt, og at blokering af dem kan føre til, at hjemmesiden ikke fungerer som forventet. Men hvis du er bekymret for privatliv og sikkerhed, kan du overveje at blokere alle cookies undtagen nødvendige cookies, eller at bruge en privat tilstand i din browser, når du besøger hjemmesider.


Er cookies farlige?

Sletning af cookies gennem din browser er normalt tilstrækkeligt til at slette de fleste cookies, der er gemt på din enhed. Det fjerner førstepartscookies gemt af websteder, du besøger, samt tredjepartscookies gemt af reklamenetværk og andre tredjepartstjenesteudbydere.

Dog kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at slette cookies direkte gennem hjemmesider, især hvis hjemmesiden bruger en særlig type cookie, som ikke kan slettes i browserens indstillinger. Dette er dog normalt ikke nødvendigt, og det er normalt tilstrækkeligt at slette cookies gennem browseren.

Det er også en god idé at tjekke privatlivs- og databeskyttelsespolitikkerne på de websteder, du besøger, for at se, hvordan de bruger cookies, og hvordan du kan slette eller kontrollere dem. Hvis du er bekymret for privatlivets fred og sikkerhed, kan du også overveje at blokere tredjepartscookies og bruge  privat tilstand i din browser.

Typer af cookies

Der er to primære typer cookies: session cookies og persistent cookies.

  1. Sessionscookies gemmes midlertidigt på din enhed, mens du besøger en hjemmeside, og slettes automatisk, når du lukker din browser. De bruges ofte til at gemme information om dine aktiviteter på hjemmesiden, såsom indhold, du har tilføjet til din indkøbskurv, eller sider, du har besøgt.
  2. Persistent cookies gemmes på din enhed i en bestemt periode, selv efter at du har lukket din browser. De bruges ofte til at huske dine login-oplysninger eller præferencer på en hjemmeside, så du ikke skal logge ind igen, når du besøger hjemmesiden igen.


Der findes også andre typer cookies

Førstepartscookies

Førstepartscookies er cookies, der gemmes af det websted, du besøger. De bruges normalt til at huske dine præferencer, indkøbskurv, loginoplysninger og andre oplysninger, der kan forbedre din hjemmesideoplevelse. Førstepartscookies er generelt sikre og accepteres af de fleste browsere, fordi de kun har adgang til oplysninger indsamlet på det websted, du besøger.

Når du besøger en netbutik, kan den for eksempel gemme en cookie på din enhed, der husker, hvilke produkter du har lagt i indkøbskurven, eller hvilke sider du har besøgt. Når du besøger hjemmesiden igen, kan den hente information fra cookien og vise din indkøbskurv eller sider, du tidligere har besøgt.

Førstepartscookies kan også bruges til at indsamle statistik om, hvordan besøgende bruger hjemmesiden, såsom de mest populære sider eller links, der er klikket på. Disse oplysninger kan hjælpe webstedsejere med at forbedre brugeroplevelsen.

 

3 parts cookies

tredjeparts-cookies er cookies der gemmes af tredjeparts udbydere. Disse tredjeparts udbyder er nogle der har indhold eller annoncer på den hjemmeside, du besøger. Disse cookies kan bruges til at levere målrettet annoncering, spore dine online aktiviteter over flere hjemmesider og samle information om dine interesser.

Hvis du f.eks. besøger et websted, der indeholder annoncer, kan udbyderen af ​​annoncenetværket gemme en cookie på din enhed, der husker dine interesser eller søgehistorik. Hvis du besøger et andet websted, der også har annoncer fra den samme tjenesteudbyder, kan du blive vist annoncer relateret til dine interesser.

 

Yderligere cookies

Der er også teknologier som flash cookies og HTML5 lokale lager, der fungerer på en lignende måde som cookies.

 

Persondatapolitik og cookies

Læs mere om hvordan vi håndterer din persondatapolitik.

Ønsker du at vide mere om cookies, så kan du også læse mere på Erhvervsstyrelsen hjemmeside.

Du kan også læse om hvordan vores Cookiebot håndterer Cookies, på Cookiebots hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføring, tips og tricks fra os. Du kan til enhver tid afmelde dig igen via de tilsendte mails.

Varmepumper
Information

Log ind